Ha rendelhetnél egy vadonatúj klasszikus Minit, és a képzeletednek semmi sem szabna határt, akkor miért ne kérhetnéd, hogy James Bond-stílusban készüljön a kisautód?

Két ikon találkozása a képeken látható autó, ezt a modernizált Minit ugyanis James Bond autója stílusában készítették el. A David Brown Automotive kínálja az eredeti Mini alaposan feljavított változatát: az utolsó csavarig szétszedik, és átgondolt megoldásokkal építik újra a legendás brit kiskocsit, amiből igazi luxusautó lesz.

Mint minden luxusautót, ezt is egyedi igények alapján készítik el, és az igény most az volt, hogy

nézzen ki úgy, mint James Bond autója az 1981-es Szigorúan bizalmas, azaz For Your Eyes Only című filmben.

Roger Moore a filmben egy Lotus Esprit Turbót vezetett, sílécekkel a tetején, és ezekre a képekre egészen biztosan emlékszel még.

A felújított Minit ezért éppen olyan ragyogó Copper Glow színűre fényezték, mint a Lotust, és kézzel festették fel rá a Sahara Gold csíkokat, még a Turbo feliratot is, pedig ebben a Miniben egészen biztosan nincsen turbó.

A fehér bőrrel és diófa műszerfallal berendezett belső tér a korabeli luxusautókat idézi, de a hétcolos érintőképernyő az okostelefonod is képes kivetíteni.

A 007-es stílusú Mini árát nem árulták el, de sokat mond már az is, hogy

a David Brown Automotive által épített Remastered széria ára 75 ezer fonttól indul, ami 29 millió forintnak felel meg.

Az ennél jóval drágább példány tulajdonosát is ismerheted, az X-faktor és Got Talent atyja, a producer Simon Cowell rendelte magának.

(Képek: Getty Images, David Brown Automotive)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Megvan a világ legdrágább autója, 52 milliárd forintnyi összegért vették meg
Utálsz szerelőt hívni? Akkor ez a cikk neked szól!