Minden évben újabb modellekkel áll elő a BMW a rendőr-, tűzoltó- és mentőjárművek németországi kiállítására, és ezúttal a megszokott kínálat mellett egy dögös rendőrségi MINI koncepciót is készítettek.

Az ötvenes évek óta készít speciális járműveket a rendőrség, majd később a mentők és a tűzoltók számára is a BMW, és ezek közül az újdonságokat minden évben elviszi a németországi RETTmobil kiállításra, ezeknek a járműveknek a szakvásárára. Idén a tűzoltó-parancsnoki X3-nál vagy a mentők Active Tourerénél is izgalmasabb volt egy MINI koncepciója.

A MINI-t ugyanis rendőrautónak öltöztették fel, méghozzá a márkához passzoló vagány dizájnnal. Már a rendőrség felirat sem a szabványos, de még ötletesebbek a festékbombára és festékszóróra hasonlító kék és sárga sávok, amelyek egy esetleges tüntetés előtt már gyárilag felkerültek az autókra. Mint mondják, egy barátságos MINI könnyebben megkedveltetné a testületet a közönséggel.

Mindenesetre a rendőrök biztosan kedvelnének egy ilyen MINI-t, hiszen a BMW-nél a legpaprikásabb John Cooper Works kivitelt vették alapul a koncepcióhoz, aminek kétliteres turbós motorja 231 lóerőre képes. Ha valamivel, akkor egy ilyen szolgálati autóval könnyebben meg lehetne győzni, hogy rendőrnek álljunk.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában