Nem egy helyen lehet Teslát bérelni Budapesten, főleg élményvezetésre szakosodott cégek kínálják az amerikai elektromos autót. Nem gondoltuk volna, hogy egyszer egy car sharing szolgáltató is felveszi a kínálatába, pedig a Mol Limónál mostantól Model 3-ast is ki tudsz bérelni.

A Mol Limo nevéről talán neked is az apró e-up! vagy Picanto jut eszedbe, pedig a három budapesti car sharing szolgáltató egyike időközben olyan újabb modellekkel bővítette a flottáját, mint az elektromos Dacia és a hibrid Yaris. A tehetősebb bérlőknek eddig a Mercedes A-osztályt kínálták, de most szintet lépnek, és a közösségi autómegosztók közt elsőként a Teslát is felveszik a kínálatba.

Persze a Teslát nem úgy lehet majd percdíjjal elvinni az utcáról, mint a Limo többi autóját,

ezzel egy új szolgáltatást is bevezet a Mol. A Limo Fix foglalása ugyanolyan könnyen megy majd az applikációból, de a Teslákat egy adott helyen, a 11. kerületi Hunyadi János úti Mol-kúton lehet csak felvenni, legalább egy, legfeljebb három napra, és 24-72 óra múlva ott is kell leadni.

A többi Tesla-bérléssel foglalkozó autókölcsönzővel szemben a Limo nagy előnye, hogy nincs nyitvatartási idő, nincs adminisztráció, kaucióra vagy hitelkártya-fedezetre sincs szükség. Mivel az átadópontként használt kúton villámtöltő is van, ezért a bérlések közti töltés nem jelent gondot, foglalni pedig legalább három órával előtte kell.

Mennyibe kerül?

A Tesla Model 3-ast napi 54 900 forintért adja a Mol Limo, ebben országos autópálya-matrica és 200 kilométer díja van benne, felette 99 forint fizetendő kilométerenként. Összehasonlításképp a Limo eddigi legdrágább autója a Mercedes A-osztály volt, 22 ezer forintért naponta, 50 benne foglalt kilométerrel. A rivális Share Now-nál a legdrágább kategóriába többek közt BMW X1 és Mercedes A-osztály tartozik, 30 ezer forintért, 100 kilométerrel.

A bérlés ennél egyszerűbb nem is lehetne: csak ki kell választanod a neked megfelelő időpontot, és már az elején levonják a bérlés díját a kártyádról, hogy azért vigyázz is az autóra. Szintén ez az oka annak, hogy a betöltött harmincadik életévet is feltételnek szabják – ezt leszámítva ilyen könnyen még nem lehetett Teslához jutni Budapesten.

(Nyitókép: illusztráció, Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Újabb típussal bővül a budapesti autómegosztó rendszer

Már nem csak német autókat ad ki a Limo.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Ennyi esélye van egy F1-autónak a világ leggyorsabb drónja ellen

Kicsi a Porsche, de erős

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés