Felpörgött a kínai Tesla-gyártás, Elon Musk büszkén jelentette be, hogy három évvel a sanghaji gyára megnyitása után már az egymilliomodik autója készült el Kínában.

Jelenleg négy gyár ontja a Teslákat világszerte, ebből kettő az Egyesült Államokban, egy Sanghajban és a legutóbbi Berlinben. A sanghaji üzemet 2018-ban kezdték el építeni, majd 2019 augusztusára lett kész, de az első autó, egy Model 3 csak októberben gördült le a futószalagról. A gyártás mostanra rendesen felpörgött, már az egymilliomodik kínai Tesla készült el.

A Model 3 után a Model Y gyártása is elindult Sanghajban, és amíg nem készült el a berlini Gigafactory, addig az európai piacra is Kínából érkeztek a Teslák.

Elon Musk azt is hozzátette, hogy eddig összesen hárommillió Tesla készült el,

de nem elégedett meg ennyivel, mert hamarosan még jobban felpörgetné a termelést.

A Tesla vezérének tervei szerint 2023-ra már évente gördülne le kétmillió autó a futószalagokról. Jelenleg nem a Model 3, hanem a Model Y a legnépszerűbb típus, és ez hamarosan változhat, Elon Musk ugyanis idén szeretné végre elindítani a Cybertruck gyártását is. Azt a távlati tervét, hogy tizenkét gyárban évi 20 millió autót gyártana, inkább nem kommentáljuk.

(Képek: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Már rendelhető a Tesla, ami 2,1 másodperc alatt gyorsul százra

Forintos ára is van minden idők leggyorsabb Model S-ének.

Európában már 800 Supercharger töltőállomása van a Teslának

Jelenleg a Tesláé a legnagyobb nyilvános villámtöltő-hálózat a kontinensen.

A Tesla sanghaji gyárában a padlón alszanak a melósok

A Tesla sanghaji gyárában napi 12 órát dolgoznak a munkások, heti hat napban, a padlón alszanak, és június közepéig még be is zárnák őket, hogy legalább a covid-eset ne akadályozza a termelést.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában