A volt főnöke szerint nagyon nem volt jó hatással a spanyol az olaszokra.

Luca di Montezemolo elárulta, hogy Fernando Alonso azért hagyta ott a Ferrait, mert kiábrándult a csapatból, és azt mondta nekik, hogy úgysem lesznek soha képesek világbajnoki címet nyerni egymással.

Alonso 2015-ben csatlakozott a McLarenhez, de pont rosszul járt, mert a wokingiaknak 1980 óta nem volt ennyire borzalmas szezonjuk, és a Honda sem segített ezen. Eközben a spanyol helyére érkező Sebastian Vettel pedig három győzelmet is behúzott a Ferrarival, és ők voltak a Mercedes csapat legnagyobb kihívói.

Habár múlt évben sokan úgy gondolták, hogy Alonso nagyon felelőtlen volt, amikor otthagyta a Ferrarit, a spanyol öt szezont húzott le az olaszokkal úgy, hogy nem sokszor volt köze a világbajnoksághoz, kivéve talán 2010-ben és 2012-ben. A volt Ferrari-elnök szerint azonban jó döntést volt, mert Alonso teljesen elvesztette a hitét, hogy a Ferrari tud egy győztes autót is építeni, és ez kihatott a csapatra is.

„Volt egy olyan érzésünk, hogy Fernando a fejébe vette, hogy úgysem fog soha a Ferrarival nyerni és feladta. Úgy gondolta, hogy ha a Mercedesben ülne, akkor megnyerné a bajnokságot, és ez nem tett túl jót a csapat motivációjának.”

„Azzal azonban egyet kell értenem, hogy ő valószínűleg a legjobb pilóta a mezőnyben, főleg a futamokon. A kvalifikáción nem annyira erős, mint mondjuk Lewis, vagy Sebastian, de a futamon egyszerűen elképesztő, amit csinál, olyan, mint egy gép. De anno kellett a csapatunknak a motiváció, ezért kellett elengednünk. Emlékszem, amikor 2009-ben Felipe balesete után meg akartam győzni Michael Schumachert, hogy jöjjön vissza hozzánk, és ő csak annyit mondott, hogy nekünk Vettelre van szükségünk. Hát igaza volt!”

És ezt olvastad már?
A hetvenes években az Ikarusnál ilyennek képzelték a jövő autóbuszát