A gigászok háborúja egyre brutálisabb kezd lenni.

Két dologról egészen biztosan emlékezetes marad a múlt hétvégi Olasz Nagydíj: Max Verstappen és Lewis Hamilton ütközéséről, valamit a McLaren – igazi csoda kategóriájába tartozó – kettős győzelméről.

Szándékossággal vádolják Verstappent a Hamiltonnal történt ütközés kapcsán

Nehéz elképzelni, hogy eltervezett akció lett volna, de van, aki szerint erről van szó.

A nemzetközi sajtó a világbajnoki címért küzdő két pilóta, Verstappen és Hamilton párharcát gigászok háborújaként, valamint brutálissá váló csataként jellemezte, valamint Ayrton Senna és Alain Prost egymás elleni csatáihoz hasonlítja:

Corriere dello Sport (olasz): „Hamilton és Verstappen minden eszközt bevet az egymás elleni harcban, és mindketten meg vannak győződve arról, hogy igazuk van.”

La Gazzetta dello Sport (olasz): „Verstappen és Hamilton egymás elleni küzdelme brutálissá vált, olyan csatává, mint azok a legendás harcok, amelyeket például Senna és Prost vívott egymással, és amelyek örökre az F1 történelmének részei maradnak. Olyan csata zajlik most, amelynek résztvevői nagyban különböznek egymástól, eltérő a személyiségük és a karakterük. Ugyanakkor ez két generáció harca egyben.”

La Stampa (olasz): „A Verstappen és Hamilton közötti csatát ezúttal nem a technika, hanem az erőszakosság döntötte el, és mindkettejük kiesését eredményezte.”

La Repubblica (olasz): „Féktelenül: Verstappen átgurult Hamiltonon. A melankolikus és szomorú hangulatú Monza rövid idő alatt brutális bikaviadal-arénává vált. Hamilton és Verstappen fej fej mellett harcolnak, mindketten mindenáron győzni akarnak. Monzában a Forma–1 újkori történetének legagresszívabb párharca tört ki.”

Il Messagero (olasz): „Max Lewis ellen: gigászok háborúja. Hamilton egész hétvégén szürke és ügyetlen volt, a Verstappen elleni párharcban viszont a büszkesége miatt nem akarta elengedni ellenfelét. Tette ezt egészen addig, amíg a két versenyautó ütközött, Verstappen pedig Hamilton fejére ugrott kétségbeesésében.”

Bild (német): „A világbajnoki trófeáért folyó harc egyre veszélyesebb! Életveszélyes.”

Frankfurter Rundschau (német): „A szenzációs győzelmet arató Ricciardo újfent a cipőjéből ihatta az olasz pezsgőt, és megkínálta a másodikként célba érő csapattársát, Lando Norrist is. Miközben ők ketten elkezdték az ünneplést, Max Verstappen és Lewis Hamilton éppen a felelősség kérdését próbálta meg tisztázni a Formula–1-es világbajnoki cím megszerzéséért zajló őrült és mérgező párharc aktuális felvonása után. A képek magukért beszélnek, a győzelemért folyó harc pedig egyre inkább emlékeztet Ayrton Senna és Alain Prost egymás elleni csatáira.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung (német): „Padlógázzal a drámába. A világbajnoki címért harcoló riválisok összeütköztek az Olasz Nagydíjon: miközben Hamilton és Verstappen a kavicságyba rohant, a McLaren kettős győzelemnek örülhetett.”

Marca (spanyol): „Hihetetlen és kicsit szürreális nagydíj Monzában. Lewis Hamilton és Max Verstappen az ominózus silverstone-i ütközés után újfent egymásnak ment.”

Mundo Deportivo (spanyol): „A McLaren ünnepelhet, de az egész világ mindenekelőtt egy balesetről beszél, amely felerősít egy olyan rivalizálást, mely sporttörténelmi méreteket ölthet.”

Sport (spanyol): „Háború Verstappen és Hamilton között. A HALO fejvédőrendszer megelőzött egy tragédiát.”

La Vanguardia (spanyol): „A Formula–1 évek óta várt egy történelmi párharcra két versenyző között. Most végre kitört a háború a két szörnyeteg között, akik kölcsönösen utálják egymást: Lewis Hamilton és Max Verstappen között.”

A két pilóta egymásra mutogat:

Hamilton a Verstappennel való ütközésről: Tudta, mi fog következni, mégis megtette

A hétszeres világbajnok szerint a holland az egyértelmű a hibás.

Verstappen Hamiltont hibáztatja: Erre egyáltalán semmi szükség nem volt

Verstappen szerint Hamilton túltolta a versengést.

(Fotó: formula1.com)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában