Most már biztos, hogy jön az új RS emblémás Škoda

Jelenleg az Octavia RS az egyetlen sportos modell a Škoda kínálatában, de nemsokára jön a csehek új RS emblémás autója, igaz, nem egészen olyan lesz, mint amilyenre számítottál, hanem egy SUV. A hamarosan bemutatkozó Kodiaq RS-sel rekorddöntésre készülnek a Nürburgringen.

Három generációjával az Octavia RS bebizonyította, hogy a sportos vezetés és a praktikus utastér jól megfér egymással, és hamarosan jön a Škoda következő RS emblémás típusa, amire ugyanez lesz igaz. Most már hivatalos, hogy a Kodiaq RS változatáról van szó, és még mielőtt bemutatnák, egy rekordot döntenének meg vele.

Az alig álcázott prototípust a Nürburgringre vitték, ahol a pálya királynőjének tartott Sabine Schmitz fogja vezetni, ő az, aki sportmodellekkel élményautóztat a Nordschleifén, és akit a Top Gear műsorából is ismerhetsz, amikor egy furgonnal jobb időt ment, mint Clarksonék. Most ehhez azért lényegesen jobb autó áll majd a rendelkezésére.

Még nem árulták el, hogy Sabine milyen rekordot döntene meg, de nem lepődnénk meg rajta, ha a leggyorsabb hétüléses autó, vagy a leggyorsabb dízel SUV rekordját, a hírek szerint ugyanis a Kodiaq RS ugyanazt a kétliteres biturbó dízelmotort kapja, mint a Passat, 240 lóerővel, automata váltóval és összkerékhajtással.

Bemutatjuk a dizájnert is, akinek a Kodiaq volt az utolsó munkája a cseh márkánál:

A világ leggyorsabb autójának dizájnere már a BMW-nek rajzol - Jozef Kabaň-portré - Roadster

A szomszédból indult útjára a dizájner, aki a világ leggyorsabb autóját tervezte. Jozef Kabaň, aki még huszonéves korában álmodta meg a Bugatti Veyront, aztán a kalapos škodás imázsát változtatta meg, mostantól a BMW-nek dolgozik. Ha még nem tetted, akkor érdemes lesz megjegyezni Jozef Kabaň nevét, hiszen a 44 éves szlovák dizájnert egészen biztosan a legnevesebb autótervezők közé fogják sorolni, ha nem sorolják oda már ma is.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon