Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mindenki tudja, hogy a Dacia valójában a Renault diszkont áron kínált autója, és ha a francia gyártó megfizethető elektromos autót tervez, akkor az akár Dacia márkanéven is forgalomba kerülhetne. Megmutatták, hogyan képzelik az olcsó villanyautót.

Kwid a neve annak az apró szabadidő-autónak, amit a világ számos táján, például Indiában, Dél-Amerikában és Dél-Afrikában is kínál a Renault. A mindössze 3,68 méter hosszú crossovert eleve olcsó autónak tervezték, és ha leképzeled róla a Renault-jelvényt, remekül illene a Dacia nálunk is ismert kínálatába. Most ez a típus adja az alapját a Renault megfizethető elektromos autójának.

A prototípus neve K-ZE, és felismerheted benne a Kwid alapformáját, csupán a fényszórókat, a kilincseket és a hátsó lámpákat alakították modernebbre, és mivel nem volt rá szükség, a hagyományos hűtőmaszknak is mennie kellett.

ami elsőként Kínában kerülne piacra. Később a világ más tájain is forgalmaznák, bár egyelőre nem pontosították, hogy melyik országokról lenne szó, ezért nem tudni, hogy Európába is eljut-e az autó. Ha igen, akkor akár Dacia néven is piacra kerülhetne.

Számunkra is érdekes, hogy a Renault közben bejelentette, 2020-ra egy egész sor elektromotorral szerelt autót forgalmaz majd. Az addigra bemutatkozó új Clio készül majd hibrid hajtással, a Captur és a Megane pedig konnektorról tölthető hibrid rendszert kap, 1,6 literes benzinmotorral és két elektromotorral, 50 kilométeres tisztán elektromos hatótávval.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.