Nem minden Ferrari, ami annak látszik, de ettől még egyszerre őrülten menő és rettentő veszélyes, amit ez az ember művelt a cseh autópályán.

Nem először láttak már Formula–1-es autónak látszó járművet száguldani a cseh autópályán. Aki egy kicsit is ért hozzá, rögtön tudja, hogy a nemrég készült felvételen egyáltalán nem egy Ferrari, még csak nem is egy F1-es autó van, de ettől még a történet többi része igaz, valaki jó ötletnek gondolta, hogy egy formulaautóval megy ki az autópálya forgalmába.

Nem Ferrari

A versenyautó valójában egy GP2-es Dallara, ami mit sem csökkent a sofőrje érdemeiből, hiszen a háta mögött egy 4 literes V8-as Renault-motor üvölt 620 lóerővel, és a felvételen hallani is, ahogyan a hatfokozatú szekvenciális váltóval pakolja a fokozatokat. A kétezres évek végén Nico Hülkenberg és Pastor Maldonado is ilyennel lett bajnok a GP2-ben.

Azért hiszi mindenki Ferrarinak az autót, mert a maranellói csapat korabeli szponzorjait ragasztották fel rá, de bármennyire is irigyeljük az emberünk bátorságát, természetesen nagy felelőtlenség, amit csinált. A cseh rendőrség már az előző, 2019-es akciójánál megpróbálta felelősségre vonni a sofőrt, de akkor nem sikerült, a bukósisakban ugyanis nem volt felismerhető.

Nem éppen ezért, de a cseh rendőrök a minap épp egy igazi Ferrarival erősítették a flottájukat:

Ferrarival bővült a cseh rendőrség autóflottája

Nem vették, hanem lefoglalták, és ha már náluk volt, akkor meg is tartották.

Ez is érdekelhet:

Óriási kaland lehetett a klasszikus AMG versenyautókkal bevenni az Autobahnt

A Mercedesek restaurálásával foglalkozó Mechatronic stílusosan ünnepelte a születésnapját.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában