Itt ez a W124-es Mercedes, amiről első pillantásra nem mondanád meg, miért különleges. Szolid optikai tuning, nagy felnik, de az igazi meglepetés a motorházfedél alatt vár: 6 literes V8-as dolgozik benne. Elég szép összegért keres gazdát ez az E 60 AMG.

Már a Porschével közösen készített 500 E (későbbi nevén E 500) is elég lenyűgöző volt, 5 literes V8-asa 326 lóerőt teljesített, amivel hat másodpercen belül gyorsult százra, és 250 km/óránál korlátozták a végsebességét.

De messze nem ez volt a W124-es széria csúcsa.

1993-ban egy kis sorozatot az AMG műhelyébe szállítottak, ahol alaposan átalakították őket, ez lett az E 60 Limited. Elképesztő ára ellenére is nagyon keresett lett, ezért később több 500 E átépítésével is megbízták az AMG-t. Összesen 126 példányról tudnak.

Nem aprózták el a változtatásokat, a motorja például 6 literes V8-as volt, ami 381 lóerőt teljesített. Így már 5,4 másodperc alatt gyorsult nulláról százra, és mivel kivették a sebességkorlátozást, ezért 300 km/óráig skálázott számlapra is szükség volt.

Felszereltségével is a csúcsot képviselte ez a Mercedes.

Amikor mi még az első nyugati autóinknak örültünk, akkor ebben már volt automata klíma, elektromosan állítható memóriás bőrülések, és elektromosan állítható kormányoszlop is.

A képen látható E 60 AMG pedig kivételes állapotban van, még csak 74 ezer kilométert futott. 1993-ban kapta meg első svájci tulajdonosa, aztán került jelenlegi tulajához, egy Mercedes-gyűjtőhöz. Most ő válna meg tőle, de ennek megkéri az árát, 90-120 ezer euróra számít az autóért.

És ezt olvastad már?
Jópofa munkagépnek tűnik ez a platós Dacia Duster
.