A spanyol pilóta 2014-ben cserélt volna helyet Hamiltonnal.

Érdekes kijelentést tett a McLaren-Honda spanyol pilótája, ugyanis Fernando Alonso elmesélte, hogy 2014-ben majdnem kiütötte a helyéről Hamiltont. Miután a Ferrarival megromlott a kapcsolata, új alternatívát keresett, és a menedzsmentje megpróbált elrendezni egy cserét, hogy Hamiltont ültessék a Ferrariba, Alonsót pedig a Mercedesbe.

Azonban a dologból nem lett semmi, ugyanis Lewis Hamilton hallani sem akart az ötletről, hiszen nem akarta otthagyni a világbajnok csapatot a szenvedő Ferrariért. Így Alonso lecsúszott a jó kis helyről, és a Ferrarinál is rosszabbul teljesítő McLaren-Hondánál tengeti azóta a napjait.

„Megpróbáltuk a cserét, ez igaz” – nyilatkozta Alonso a spanyol tévének, a Cadena SER-nek.

„Meg is lett volna minden, hogy ez teljesülhessen, de végül is a Ferrari nem akarta a dolgot. Ők inkább azt szerették volna, hogy én legyek náluk egészen 2019-ig, de a végén már nem tudtak meggyőzni, és a McLaren-Hondához igazoltam” – mesélte a spanyol a nyilván szépített sztorit.

Annak ellenére, hogy a 2015-ös szezon vállalhatatlanul sikerült a McLaren számára, míg a Ferrari idénre már világbajnoki esélyesre nőtte ki magát, úgy érzi, hogy jól döntött, amikor maga mögött hagyta az olaszokat.

„Nem akartam egyszerűen a Ferrarinál maradni 2019-ig. Nagyon megterhelő volt már számomra, és pont ideje volt annak, hogy lezárjam velük a csodálatos éveimet.”

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés