A DRS-t, azaz az állítható hátsó szárnyat a 2011-ben vezették be a Forma–1-ben és azért, hogy több előzés legyen a futamokon. Az elmúlt szezonok statisztikái viszont azt bizonyítják, hogy ez a (megosztó) húzás nagyon nem jött be. El is tűnhet a sportágból, de nem most azonnal.

Többek között Lewis Hamilton szerint is problémás ez a technológia, mivel használatával inkább kikerülésről lehet beszélni, mintsem előzésről, így pedig a pilóta nem tudja megmutatni képességinek tárházát.

Az F1 sportszakmai kérdésekért felelőse, Ross Brawn pedig feláldozná az autók gyorsaságát az izgalmasabb versenyekért, vagyis annak a híve, hogy idővel elhagyják a DRS-t, de addig, amíg nem találnak más módot az előzések számának növeléséhez, biztosan maradni fog:

„Reményeim szerint az autók fejlettségi szintje eléri azt a pontot, amikor már nincs szükségünk a DRS-re, és ez egy olyan elem lehet majd, amit elvethetünk. Ez azonban a közeljövőben nem történik meg, mert a jelenlegi versenyautók természete miatt napjainkban ez egyfajta szükséges sebtapasz.”

És akkor itt van ez is:

(Fotó: Pinterest)

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon