Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Már egy ideje nem hallani a rendőrség álcázott elfogóautóiról, de nem maradt abba a közúti ellenőrzésnek ez a formája, csak átalakult.

A rendőrség még tavaly decemberben kezdte el azt az akcióját, aminek során civil autókból csaptak le a pofátlan sofőrökre. A munkát a budapesti főkapitányság kezdte, de amikor kiderült, mennyire hatásos ez a fajta ellenőrzés, még a karácsonyi ünnepek előtt országossá tették az akciót. A járműpark is egyre bővült, a húsz kamerás autót előbb tizenkettő, majd még nyolc követte.

Az akció célja az volt, hogy kiszűrjék a forgalomból azokat az autósokat, akik szabálytalanságukkal veszélybe sodorták a többi közlekedőt. A tapasztalatok szerint

a legtöbbször ezeket a szabálytalanságokat büntették.

A pofátlan(tan)ításnak nevezett akció elég sikeres lett, és az elfogásokról készült videókat rendre több mint egymillióan látták. Az utóbbi időben azonban mintha elmaradtak volna az ellenőrzések,

A rendőrség cikke szerint a civil autós járőrök továbbra is kint vannak az utakon,

de nem az eredeti beosztásuk szerint, nem a tervezett intenzitással dolgoznak. A rendőrségnek ugyanis a járvány miatt sok plusz feladatot kell megoldania, a forgalom csökkenése is indokolttá és lehetővé tette, hogy a rendőröket más, fontosabb feladatokra vezényeljék át.

A rendőrséghez érkező visszajelzések szerint, valamint a megtörtént balesetek elemzése után azonban kiderült, hogy a kisebb forgalomban az üres utakon megnőtt a sebességtúllépések száma, és az elsőbbség megadását is többen sértik meg, a következő hetekben ezért újra hallunk majd az elfogóautókról. A legújabb videó napokon belül érkezik.

A legutóbbi válogatást itt láthatod:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.