Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha elsőre nem is tetszett, de a Panamera második generációja biztosan meggyőzött, hiszen kecsesebb formája, igényesebb belső tere és még elképesztőbb vezethetősége igazi sportkocsivá tette. Most pedig még szélesebb, mint valaha.

A Panamera már szériaváltozatban is közel két méter széles, ami jót tesz a megjelenésének, de aki próbált már szűk parkolóhelyre beállni ezzel a Porschével, biztosan észlelte a nem mindennapi méreteit. Ez a manőver a képeken látható autóval még nehezebb lesz, a TechArt ugyanis tovább szélesítette a Panamerát, méghozzá nem is kevéssel.

A Grand GT névre keresztelt kivitel 8 centiméterrel szélesebb a szériánál, ezt szénszálas anyagból készült idomokkal oldották meg. Persze ha már hozzányúltak a formához, akkor nagyobbak lettek a légbeömlők, és hangsúlyosabb a diffúzor hátul, ahonnan összesen négy kipufogóvég kandikál ki. A kerekek is nagyobbak, 22 colosak, mögöttük színezett a féknyereg.

Furcsa módon a TechArt éppen a Panamera legmenőbb részletét, a gombnyomásra vagy automatikusan nyitható szárnyat vetette el, és egy hagyományos, bár jókora, messziről is jól látható légterelővel helyettesítette.

Belül kisebb kormánykereket és még több puha bőrt találsz. A motortérben azonban nincs meglepetés, de a Turbo S hibrid 680 lóerejénél nem is kívánnánk többet.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.