Nico Rosberg döbbenetes bejelentést tett: visszavonul

Nico Rosberg öt nappal a Forma–1-es világbajnoki cím megnyerés után bejelentette a visszavonulását.

Az F1 2016-os német világbajnoka a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) gáláján sokkolta a világot:

Nemcsak odavágta, meg is indokolta: kemény év volt, ami sok áldozattal járt, és elérte álmát. Tényleg itt a vége:

"Huszonöt éve versenyzek, és mindig is az volt az álmom, hogy Forma–1-es világbajnok legyek egyszer. Kemény munkával, fájdalommal, áldozatokkal ennek az elérése volt a kitűzött cél, és most elértem. Megmásztam a magam hegyét, ott állok a csúcson. Mély hálát érzek most leginkább – az összes ember iránt, aki az álmom eléréséhez hozzásegített. Ez a szezon átkozottul kemény volt."

"Az elmúlt két évben megtapasztalt csalódások miatt úgy nyomtam, mint az őrült, olyan motivált voltam, mint még soha. Ez természetesen hatással volt a szeretteimre is. Nem találom a szavakat, hogy eléggé megköszönhessem feleségemnek, Viviannek, aki megértette, hogy ez a nagy év, a nagy lehetőség, és megteremtette számomra a lehetőséget a futamok között a regenerálódásra. A szuzukai verseny megnyerésétől fogva, vagyis attól a pillanattól fogva, hogy a világbajnoki cím elérése már az én kezemben volt, óriási nyomás nehezedett rám. Elkezdtem gondolkodni azon, hogy abbahagyom, ha világbajnok leszek. Abu-Dzabiban vasárnap reggel már tudtam, ez lehet az utolsó versenyem, és ez kitisztította a fejem a rajt előtt. Élvezni akartam minden pillanatát ennek az élménynek, tudván, hogy ez lehet az utolsó... és aztán kialudtak a lámpák, és életem leginkább feszült 55 köre következik. Hétfő reggel meghoztam a döntésem."

"A döntésemet egyedül az nehezítette meg, hogy tudtam, a versenyzői családomat nehéz helyzetbe hozom. De Toto megértette. Tudta, hogy meggyőződéssel hoztam meg a döntésem, és megerősített támogatásával. Mindig is a legnagyobb büszkeségem lesz, hogy megnyerhettem a világbajnokságot ezekkel a fantasztikus emberekkel és az Ezüst Nyilakkal. Most csak élvezni akarom a pillanatot. A következő hetekben kiélvezhetem a sikert, visszagondolhatok a szezonra. Aztán új lapot kezdek az életemben."

(Forrás / fotó: Telegraph / AFP)

(Fotó: AFP)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon