Úgy tűnik, a Ferrari kihasználja, hogy jobb alkupozícióban van.

Egyelőre még nem lehet tudni, mi lesz Sebastian Vettellel 2020 után, szerződése ugyanis addig köti a Ferrarihoz. Az olasz istálló bár első számú opcióként számol a négyszeres világbajnokkal, mint Charles Leclerc csapattársa, de a csapat érezhetően hangnemet váltott Vettel irányába:

Mattia Binotto csapatfőnök elmondta, hogy már megkezdődtek a tárgyalások a német pilótával és szeretnének minél előbb pontot tenni az ügy végére. A Sky Sports Italia arról ír, hogy a Ferrari egy Vettel számára kevésbé kedvező feltételeket tartalmazó szerződést rakott le az asztalra (merthogy az elmúlt években mutatott hullámzó teljesítménye miatt már nem ő az egyértelmű vezérpilóta Maranellóban):

  • a kontraktus ugyanis csak 2021-re szólna, illetve
  • jelentősen kevesebb pénzt jelentene számára.

Pontos számot nem ír az olasz lap, azt viszont lehet tudni, hogy Vettel a mezőny legjobban kereső pilótája Lewis Hamilton mögött – ők ketten felfoghatatlanul többet keresnek a többi pilótához képest.

A Ferrari jobb alkupozícióban van, ha Vettel nemet mond az ajánlatra, akkor is bőven akadna olyan tehetséges pilóta, aki szívesen beülne az olaszok autójába. És ott van még az is, hogy a négyszeres világbajnoknak nem olyan nagy a mozgástere jelenleg, bár a McLarennel és a Renault-val is szóba hozták már:

(Forrás: scuderiafans.com, fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.