Az ománi tervezésű Mays iE1 rém excentrikus villanyautó, mintha egy Can-Am trike és a Batmobile szerelemgyereke lenne. Viszont jó gyors.

Az ománi Mays Motors ténylegesen szuperhősöknek építette első autóját, az elektromos hajtású Mays iE1-et. Legalábbis a cég így hirdeti weboldalán a kocsit előfoglalását. A rendelés leadására szolgáló gomb felirata: Szuperhős vagyok, egy MAYS-ot akarok.

Az iE1-ről túl sok részletet eddig nem sikerült kiderítenünk, de a cég azt állítja, hogy 4,9 másodperces 0-100-as gyorsulásra, 280 km/h-s végsebességre és akár 500 km feletti hatótávra számíthat egy töltéssel, aki megveszi a hátsókerék-hajtású villanyautót. A meglehetősen helypazarló dizájn ellenére valahogy sikerült 411 liternyi csomagtartót is kiszorítani a szárnyasajtós, kétüléses kabin mögött. Vagy előtt. Ezt sajnos nem tudjuk, mert képekkel is ugyancsak szerényen látta el az érdeklődőket a Mays Motors; valahogy a kocsit körbejáró videó is mindig pont ott vágódik el, amikor már végre benézhetnénk a kocsiba és megpillanthatnánk a részleteket. Az első ománi elektromos autó hivatalos leleplezése egyébként legalább annyira zavarbaejtő az európai szemnek, mint maga a jármű:

A Mays Motors igazán progresszív vállalat; nem csak autót árulnak, hanem az új márkához kötődő NFT-ket, a a kocsit ábrázoló animációkat is vásárolhat a cégtől, aki kedveli az ilyesmit. Kedvcsinálónak egy képernyőkép az egyik ilyenből, ahol aranyban pompázik az autó:

Tetszik a Mays iE1? Válassz egy választ az alábbi mátrixból:

150 szuperhős már be is jelentkezett a kocsira, ezért a cég megemelte az első gyártási sorozat nagyságát. A tervezett 200 helyett 300 darabos lesz az első széria. A kocsi ára 25 ezer ománi riál, vagyis valamicskével több, mint húszmillió forint.

Ha Vietnámnak is sikerült autóipart teremtenie, Ománnak miért ne sikerülne?

És ezt olvastad már?
A jövő elektromos izomautóját mutatja meg a Dodge