Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem marad sokáig elektromos autó nélkül az Opel, leleplezték a Corsa vadonatúj generációját, méghozzá rögtön tisztán elektromos változatban. A zöld rendszámos kisautó ígéretes számokkal érkezik, még az idén.

A Corsa az Opel legnépszerűbb típusa, 1982 óta már több mint 13,6 millió példányt gyártottak belőle, biztos, hogy valamikor te is ültél már egyben. A típus mostanra a hatodik generációjánál tart, és teljesen megújul, a Peugeot 208 testvére lesz, attól teljesen eltérő kialakítással. Hasznát veszi a műszaki alapoknak, már rögtön az elejétől tisztán elektromos változatban is kapható lesz.

Az elektromos Opel ezzel elég jól sprintel, 8,1 másodperc alatt gyorsul százra, de az 50 km/órát már 2,8 másodperc alatt eléri. A Normal mellett Eco és Sport módot választhatsz, amivel a hatótávot vagy a gyorsulását fokozhatod.

már az újabb WLTP mérés szerint. Ha villámtöltőre kötöd, akkor 30 perc is elég, hogy 80 százalékos töltöttséget érj el, de a Corsa-e otthoni konnektorról is tölthető, a töltöttségét okostelefon-alkalmazással lehet nézni.

megvannak rajta a szárny alakú fények, és az elődjéről lehet ismerős a kiemelt hátsó embléma is. A magassága öt centivel csökkent, amitől sportosabb kiállású lett, és a három centivel lejjebb szerelt vezetőülésben is ezt fogod érezni.

a nagyobb típusokból ismert teljesen LED-es mátrixfényszórók, távolságtartó tempomat, holttérfigyelő és táblafelismerő is lehet benne. A Corsa persze benzines és dízelmotorral is kapható lesz, még az idén bevezetik.

Még egy zöld rendszámos autóval jön az Opel:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.