Lehet, hogy a 356 Speedster a kedvenc Porschéd, de ha nincs rá többszázezer dollárod, akkor csak álmodozhatsz róla. A stílusában készült Porschéd azonban még lehet, mint amilyen ez a 387 Speedster is.

A Porsche első sportautója volt az 1948-ban megjelent 356-os, és az 1954-ben bevezetett Speedster kivitel óriási siker lett az amerikai piacon, ahol belépőmodellként háromezer dollárért kínálták. Az évtizedek során azonban az egyik legritkább és legvágyottabb Porschévé vált, ennek megfelelően az értéke is óriási, legalább 300 ezer, de akár egymillió dollárt is kérhetnek érte.

A 356 Speedster stílusában készült Porsche azonban úgy is állhat a garázsodban, ha nem telik egy eredetire, de mindennap használni szeretnéd. Az angliai Iconic Autobody alkotása a 387 Speedster, ami a Boxster második generációjából készül,

ugyan nem hasonlít megszólalásig az ihletet adó veterán sportkocsira, de remekül hozza annak a hangulatát.

Szinte az összes karosszériaelemet kicserélték az autón, ami klasszikus formájú, de modern LED-es fényszórókat kapott, és a 19 colos kerekek is árulkodók lehetnek, amire múltidéző krómkupak kerülhet.

Az alacsony szélvédő, az áramvonalas króm tükörházak és az ülések mögötti idomok is a Speedster érdekességei.

A belső tér szinte változatlan maradt, de a barna bőr és a kockás szövetkárpit tökéletesen idézi azt a kort, amibe a 356 Speedster érkezett.

Az Iconic három-négy hét alatt készül el az építéssel, amiért 58 ezer fontot, azaz 23 millió forintot kérnek a donorautón felül, és a képeken látható példány is eladó, 110 ezer kilométerrel az órájában 28 millió forintnak megfelelő összegért.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A tavalyi év legkülönlegesebb Rolls-Royce-extrái és extra Rolls-Royce-ai