Rodrigo Dutertét a jelek szerint egyáltalán nem hatja meg az iparművészet. Nyilvánosan nulláztak le Jaguart, BMW-t, Audit, Corvette-et, csak mert a tulaj elfelejtett leadózni.

A Fülöp-szigetekre rendszeresen hajóztatnak be olyan járműveket, melyek után a tulajdonos nem igazán akarja befizetni a vonatkozó vámokat és nemzeti adókat. Ha ezeket a szállítmányokat lefülelik, a járműveket lefoglalják, majd az elkobzás után a vámhivatal raktárába kerülnek.

Ilyen gépekre lehet bukkanni a szigetekre érkező konténerekben:

Ezeket aztán árverésre is lehetne bocsátani, de Rodrigo Duterte elnök inkább az elrettentés híve. Legutóbb nagyjából 500 millió forint értékű luxusautó megsemmisítését rendelte el, a zúzást pedig a tévében is megmutatták a biztonság kedvéért.

Ugyan a fentebb látható szuperautók a felvételen nem láthatóak, de így is a betonba tapostak hat BMW-t, öt Mercedest, egy Lexust, egy Corvette Stingray-t, egy Ford Explorert, egy Jaguar Type S-t, egy Audi S5-öt és egy 2012-es Jeep Wranglert.

Állítólag a szebb darabokkal sem kivételeznek, de nekünk azért gyanús, hogy ezeket nem látjuk sehol az össznépi zúzdán. Lehet, hogy ezeket Duterte saját maga amortizálja le? (Értsd: munkába jár velük.)

(via)

És ezt olvastad már?
Európában is kapható lesz az elektromos Fisker Ocean