Max Verstappen miatt.

Verstappen zsinórban második futamát volt kénytelen feladni a drámai Toszkán Nagydíjon, vagyis a 2020-as szezonban eddig lement kilenc futamából háromszor nem ért célba. Az kiesésekben közös, hogy egyik esetben sem a Mercedes legnagyobb kihívójának számító holland Red Bull-pilóta volt a hibás, önhibáján kívül, műszaki problémák miatt kényszerült kiszállni a versenyből.

A holland sajtó határozottan kiáll Verstappen mellett, és ott ütik a Red Bullt, ahol csak érik:

De Telegraaf

„Nem csak a motorról van szó, ugyanis a folyamatosan megújuló Mercedes már jobb autót is épít. Verstappen az egyetlen a mezőnyből, aki egy olyan alsóbbrendű autóval is képes ráijeszteni Hamiltonra és Bottasra, mint amilyen az RB16. A Red Bullnak sokkal nagyobb szüksége van rá, mint fordítva. Egyre csak halmozódnak a problémák a Red Bullnál és a Hondánál, a srác pedig nem hajlandó elfogadni ezt.”

Algemeen Dagblad

„Monza után Mugellóban is... Korai kiesés motorhiba miatt, ami már jóval a rajt előtt elkezdődött. (...) Nyolc szerelő dolgozott az autón, miközben Andrea Bocelli az olasz himnuszt énekelte Mugellóban. Úgy tűnt, időben megoldották a problémát, de Verstappen csak 150 métert tudott megtenni. (...)  A lombardiai dráma után Toszkánában újabb katasztrófa érte a Red Bull versenyzőjét.”

De Volkskrant

„Verstappen álma, hogy a valaha volt legfiatalabb F1-es világbajnokká váljon, a hétvégén teljesen megsemmisült. Miközben ő felkészült, hogy hatodik évében a csúcsra jusson, csapata és annak motorszállítója egyre határozottabban lemaradnak tőle. (...) Verstappen csak abban reménykedhet, hogy csapata még 2022 előtt utoléri őt.”

Eközben...

12 pilótát figyelmeztetett az FIA a Toszkán Nagydíj tömegbalesete miatt

Az biztos, hogy nem fogjuk egyhamar elfelejteni a hétvégi mugellói futamot, és a pilóták sem.

(Forrás: gpblog.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Új korszakot nyitott a Ferrari 365 GT4 BB