A Pagani újabb változatban is bemutatta a Huayrát, és a Pacchetto Tempesta arra jelent megoldást, ha a 800 lóerős teljesítmény nem lenne elég.

Nem gondoltuk volna, de már a Pagani második modellje is a tizedik születésnapját ünnepli, 2011-ben jelent meg a Zonda utódjaként a Huayra. A szuperautónak időközben elkészült a még erősebb BC változata, és most ezt fejelte meg a Pagani még néhány lóerővel a legújabb, Pacchetto Tempesta névre keresztelt változatban.

Az extravagáns külsőt apró módosításokkal tették még feltűnőbbé,

ilyen a nagyobb első splitter, amit két további ponton függesztettek fel, ez a megoldás a versenyautókat idézi. Szintén újdonság a négy plusz két kipufogóvég, az utóbbi kettőt a diffúzor két oldalán rejtettek el, és ez is hozzájárul a motor nagyobb teljesítményéhez.

Az AMG által gyártott 6 literes biturbó V12-es már a BC-ben is 800 lóerőre volt képes, a Pacchetto Tempesta esetén pedig már 827 lóerőt teljesít

és 1100 Nm a legnagyobb nyomatéka. A Pagani nem árulta el, hogy mennyivel lett gyorsabb a Huayra, de már a BC változata is 2,5 másodperc alatt gyorsult százra, szóval ezzel nem lesz gond.

Újdonság még a Soft Driving mód, amivel városban kényelmesebb az autózás. A Pagani legújabb modellje is limitált szériás, összesen 20 példány gyártását tervezik, és annak ellenére előre elkelt az összes Pacchetto Tempesta változat, hogy az ára 2,3 millió euróról, azaz több mint 800 millió forintnak megfelelő összegről indul.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában