Pengébb lett a Seat Leon
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Formájával eddig is a kategória sportosabbjai között volt a Seat Leon, most pedig átszabták és új kütyükkel tömték tele, hogy még jobban tetsszen.

Mi is nehezen hisszük el, hogy már 2012 óta velünk van a jelenlegi Leon, hiszen a Seat kompaktjának formája még mindig frissnek hat. A tervezői sem igen találtak átalakítanivalót rajta, ezért csak finoman reszelték egy kicsit. A csupa élekkel határolt stílus megmaradt, de a hűtőmaszk szélesebb lett, és olyan rácsot tettek rá, ami manapság felettébb divatos. Aki szeretné, akár sötétlilában is választhatja a spanyol autót.

A műszerfalat korábban komornak tartották, ezért fényes fekete vagy fehér betétekkel dobták fel. A hagyományos helyére elektromos kézifék került, és új a 8 colos érintőképernyő is. A Volkswagen-csoport legmodernebb fejegységéről van szó, amely Apple CarPlay, Android Auto vagy MirrorLink segítségével a telefonodat is kezeli, és vezeték nélküli mobiltöltő is van hozzá.

Technológiában nagyon ott van az új Leon. Ez volt az első modell a kategóriában, aminek teljesen LED-es fényszórója volt, és a ráncfelvarrott kivitelnek nemcsak az első és hátsó lámpái, de az irányjelzői és a ködlámpái is LED-esek. A Seatban adaptív tempomat, autonóm vészfékrendszer, táblafelismerő, dugóasszisztens és önállóan parkoló rendszer is lehet.

A motorok közt is a Volkswagen-csoport aktuális erőforrásait találod. Az alapot a háromhengeres, de turbós 1.0 TSI mozgatja 115 lóerővel, és ott van az 1.4 TSI is 150 lóerővel. Az 1.6 TDI 90 vagy 115 lovas lehet, a 2.0 TDI pedig 150 és 184 lóerővel jön. Itt azonban még messze nincs vége, hiszen az új Leon Cupra premierje még hátravan, ami akár 300 lóerős is lehet.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.