Furcsa műfaj a halottaskocsiké, ha valakinek nem mindegy, mivel indul utolsó útjára, a legkülönlegesebb járművek közül választhat. Például Tesla Model S-t is, amiből tudunk egy eladó példányt.

A világon állítólag csak négy darab Tesla halottaskocsi létezik, és abból hármat Jan Erik Naley készített, aki a képen látható példányt is jegyzi. Az alapokat egy Model S 75D adta, a megrendelés pedig egy norvégiai cégtől érkezett, ahol különleges autót kerestek a szertartáshoz.

Az átépítést végző műhelynek nem volt könnyű dolga.

A Teslát félbe kellett vágniuk, majd 80 centimétert beletoldani úgy, hogy az alumínium karosszéria nem a könnyen munkálhatóságáról ismert. Az áramvonalas felépítmény már üvegszálas műanyagból készült.

Az eredmény egészen meggyőzőre sikerült, már amennyiben lehet harmonikusnak nevezni egy halottaskocsit.

A Tesla belső terét mindenesetre igyekeztek az alkalomhoz illőre alakítani a fehér bőrkárpittal, sötét fabetéttel és krómozott rögzítő elemekkel.

A speciális jármű Norvégia legdrágább Teslája lett,

közel kétmillió koronát kérnek érte, ami 65 millió forintnak felel meg. Nem kételkedünk benne, hogy lesz iránta érdeklődés, az elektromos autók iránt vonzódó országban a Tesla a legeladottabb autómárka, megelőzve a Volkswagent, a Toyotát és a BMW-t is.

A másik Tesla-halottaskocsi átépítést a holland RemetzCar végezte, akiknek ez a stílusos Shooting Brake is a munkáik közé tartozik:

Kombi karosszériával még szebb lett a Tesla Model S

Egyedi megrendelésre készült, de több is lesz belőle.

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában