A hagyományokhoz ragaszkodó maranellói márka hamarosan bemutatja a saját szabadidő-terepjáróját, és a Purosangue érkezése előtt itt egy még nagyobb Ferrari-szentségtörés: egy veterán pick-up.

Purosangue néven tervezi bemutatni a szabadidő-terepjáróját a Ferrari, amivel olyan riválisok nyomdokaiba léphet, mint a Bentley Bentayga, a Lamborghini Urus és a Porsche Cayenne. Míg megérkezik, mutatunk egy még nagyobb szentségtörést, ami szerencsére csak házi barkács eredménye: a Ferrari 412-ből készült pick-up.

A nyolcvanas évek végén gyártott 2+2 üléses granturismo karosszériáját az első ülések mögött alakították át,

a hátsó ülések és a csomagtér helyére került a kétszintes plató, amit famintás borítással próbáltak stílusosabbá tenni. A padló alatti helyet sem hagyták kihasználatlanul, Bang & Olufsen hangszórót találunk ott.

Sajnos az eredeti 4,9 literes, 340 lóerős V12-es motornak is mennie kellett,

bizonyára az olcsóbb fenntartása miatt választották a Chevrolet 5,7 literes V8-asát, aminek a teljesítménye legfeljebb 250 lóerő, és automata sebességváltó kapcsolódik hozzá. A motorháztetőt már tényleg kár volt kivágni, a szívócsonk nélkül egészen stílusosan nézne ki a Ferrari.

Az ágaskodó paripás pick-upot Angliában építették, tehát jobbkormányos, viszont az egyik legolcsóbb Ferrarinak számít.

Az 1985-ből származó autó idén márciusban kerül a Bonhams aukciójára, ahol 15-20 ezer angol fontot várnak érte, ez 6-8 millió forint közötti összegnek felel meg, míg egy eredeti 412-ért ennek a dupláját is elkérhetik.

A BMW M3-ból a gyárban készült pick-up:

És ezt olvastad már?
Végre egy balesetmegelőzési kampányvideó, ami úgy szörnyű, ahogy szörnyűnek kell lennie