Állhatnának a vitorlások között tornyosuló Bentaygák és fényűző Maybach-ok, de még rikító piros Ferrarik közül is kitűnne ez az elegáns, ezüst színű veterán Porsche, ami tökéletes kiegészítője egy remek hétvégének.

Sok autót tervezett már a kis osztrák vállalat, de az első sorozatgyártású modelljük csak a '40-es évek végén jelent meg. A 356-os Porsche felépítésében nagyon közel van a Volkswagen Bogárhoz, de nagyon sok komponenst átdolgoztak annak érdekében, hogy megfizethető használati tárgyból sportautó legyen.

1948-ban még az ausztriai Gmündben készült az első 50 darab 356-os Porsche, majd a vállalat a mai székhelyére, a németországi Zuffenhausenbe költözött.

1960-ra már megjelent az átdolgozott változat, melynek nem csak karosszériája változott, hanem a technikát is fejlesztették az autó alatt. Az 1,6 literes, négyhengeres, léghűtéses bokszermotor 60 lóerős és 110 Nm nyomatéka van.

Ez nem tűnik ma soknak, de a '60-es években még könnyebb volt lehagyni a világ gondjait.

Tökéletes példány a vitorlások között pózoló ezüst 356 kabrió, mely átfogó restauráláson esett át, így talán még újkori állapotánál is jobb autó lett belőle. Elegáns bézs bőrrel kárpitozott beltere és hozzá passzoló teteje nagyszerű kombináció.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Klasszikus brit roadster modern Honda-motorral