Egy osztrák férfi álma csak a halála után vált valóra, a 911 Turbo motorjával szerelt 356 Roadster pedig most a legjobb kezekbe került, a hetvenhárom éves ralilegenda Walter Röhrl lepte meg vele magát.

Az osztrák Viktor Grasher három évtizedet töltött Ausztráliában, majd amikor 1993-ban visszatért szülőhazájába, három Porsche 356-ot is hozott magával, amiből az egyiket egyenesen a nappalijába állította. A márka rajongója a másik kettőt még befejezte volna, hogy a Porschének dedikált múzeumot nyisson, de ezt már nem érhette meg.

A férfi 2008-ban elhunyt, és a három autót Rafael Diez vásárolta meg, aki úgy döntött, hogy valóra váltja a gyűjtő egyik nagy álmát. Grasher még 1982-ben kezdett dolgozni az 1959-ből származó, sötétzöld 356 B Roadsteren, amibe

egy 1977-es 911 Turbo háromliteres, 260 lóerős hathengeres motorját szerelte, ezzel 5,5 másodperc alatt gyorsul százra.

2018-ban az új tulajdonos mesélt a nem mindennapi Porschéről a márka nagykövetének, és Walter Röhrl örömmel próbálta ki az izgalmas klasszikust.

Mostanra pedig már a garázsába is állította a ritkaságot, amire felkerültek a négy Monte-Carlo Rallye győzelmével szerzett jelvényei. Jobb helyre nem is kerülhetett volna a honfitársa álomautója.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Visszakaphatja versenyigazgatói posztját a Hamilton vesztét okozó Michael Masi