Hajlandó vagy fizetni is érte, hogy ne láss reklámokat a film vagy a kedvenc vloggered videója előtt, de ha ezt a Porsche-reklámot meglátod, azonnal akarsz egy 911 Dakart, az egészen biztos.

Kétezer-ötszáz darab készül a Porsche 911 Dakarból, ami jó eséllyel néhány nap alatt elfogyott, ahogyan ez a limitált szériás sportautók esetében lenni szokott. Az aszfalton és terepen is használható 911-es nemcsak a Párizs–Dakaron diadalt arató 953-as reinkarnációja, hanem érdekes ellenpontja a versenypályára szánt GT modelleknek is.

Háromliteres, biturbó hathengeres bokszermotorja 480 lóerős, nyomatéka 570 Nm, amivel 3,4 másodperc alatt gyorsul 100-ra, és csak a terepgumik miatt korlátozták 240 km/órára a végsebességét. Terepre hangolt rajtautomatikája van, és megemelhető futóművével akár 170 km/óráig lehet csapatni a murván vele Offroad módban.

Múltra kacsintásokkal, az A Flock of Seagulls I Ran című dalával és a motorhangokkal a 911 Dakar reklámja pont az, aminek minden kockáját csillogó szemekkel nézi az autóbolond.

Nemcsak a 911 Dakar limitált, hanem a hozzá tervezett karóra is, mely karcálló titán-karbid tokozású, és kétféle változatban kínálják, ha esetleg valaki mégsem a Rothmans-színekre rímelő Rallye Design csomaggal kérné az autóját.

Ez is érdekelhet:

Ahová a Porsche 911 Dakar megy, ott nincs szükség utakra

Emelt hasmagassággal, ralis beállításokkal és terepgumival ront rá a járatlan utakra a Porsche 911 Dakar.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában