Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az elektromos autók terjedésének lehet örülni, vagy lehet ellenezni, de úgy tűnik, hogy a klasszikus modellek átépítésénél is egyre nagyobb teret nyer a villanyhajtás. Most egy veterán Porsche 911-et szereltek fel egy Tesla motorjával.

Porschét felújítani sokféleképpen lehet, és ha már átépítésről van szó, akkor nem baj, ha erősebb az eredetinél. A képeken látható, 1977-ből származó 911-est a Rauh-Welt Begriff műhelyében teljesen elektromos hajtásúvá alakították át. A motor egy Tesla Model S Performance változatából származik, ami döbbenetesen gyorssá tette a klasszikus Porschét.

A nyomaték útra juttatásáról a szintén a Teslából származó differenciálmű gondoskodik, és hogy ne legyen túl nehéz a kompakt sportautó, az akkumulátor kapacitása a Tesláénak csak a harmada, 32 kilowattórás.

A 911-esről első ránézésre megmondod, hogy nem széria, ami a hatalmasra szélesített sárvédők érdeme, a 17 colos BBS kerekekre elöl 245, hátul 315 milliméter széles abroncsok kerültek. A krómozott bukókerettel ékesített utastérből mindent kipakoltak,

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.