Még mindig lehet faragni a Nürburgringen beállított köridőkből, a legújabb rekordot ezúttal a Porsche szállította. A 911 GT2 RS egyszer már volt a pálya leggyorsabbja, és most ismét rekordot állított be egy finomhangolt példánya.

Újabb elképesztő köridőt autóztak a Nürburgringen, ezúttal a Porsche állított be egy rekordot: a 911 GT2 RS MR lett a leggyorsabb olyan sportautó, ami a közúton is használható. 6 perc 40,3 másodperces körideje egészen döbbenetes ahhoz képest, hogy ugyanezzel a 700 lóerős modellel egy éve még 6 perc 47,3 másodperccel döntöttek rekordot. Azt a címet időközben visszavette a Lamborghini az Aventador SVJ változatával és 6 perc 44,97 másodperccel.

A Porschének illett lépnie valamit, és a 911 GT2 RS MR lett a fegyverük hozzá.

A nevében az MR a Manthey Racing rövidítése, a motorsportban szerzett tapasztalatukkal fejlesztették ki azt a csomagot, ami a GT2 RS futóművét és aerodinamikáját még ütőképesebbé teszi a pályanapokra úgy, hogy a Porsche közben még közúti használatra is alkalmas marad. Az egyetlen eltérés a kagylóülés volt, amit biztonsági okokból szereltek be, de nem változtatott az autó tömegén.

A kormánynál ismét a Porsche tesztpilótája, Lars Kern ült, aki a 911 GT2 RS-sel egyszer már rekordot ment a Nürburgringen, és szükség is volt a tapasztalatára, hiszen már sötétedett, amikor a pályára gördült, ezért csak egyetlen egy próbálkozása maradt. A finomhangolt GT2 RS azonban olyan kezes és stabil volt, hogy még jobban kihasználhatta a 700 lóerős biturbó bokszermotor képességeit a 20,6 kilométeres Nordschleifén.

Nézd meg a belsőkamerás felvételt a rekordkörről:

Ez is érdekelhet:

Behúzta a Nürburgring rekordját a 700 lóerős Porsche 911 GT2 RS

Megvan az eredmény, amit már sejteni lehetett.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában