Már az a terepasztal is lenyűgöző lenne, amit Steve McQueen Le Mans című filmje ihletett, de attól válik még izgalmasabbá, hogy egy Porsche 917-es replikájába rejtették az egészet.

Akár egy szokásos replika is lehetne az a Porsche 917-es, ami Aston Martinok közt áll egy bemutatóteremben. Jobban megnézve észreveheted, hogy nem egyszerűen a legendás Le Mans-i versenyautó másáról van szó, hiszen a Porsche itt csak a házát adja annak a terepasztalnak, ami a karosszériája alatt rejtőzik.

A bámulatos installációt a Le Mans-i versenypálya ihlette, ahogyan Steve McQueen azonos című 1971-es filmje is bemutatja.

A kétsávos pálya mellől nem hiányoznak a korlátok és a szénabálák, a bokszutcában zajlik az élet, és a lelátók is tele vannak. A korabeli szponzorok feliratai mellett nem maradnak el az olyan ikonikus elemek, mint a Dunlop boltíves hídja.

A négy méter hosszú terepasztal pályáját nem ám műanyag elemekből rakták össze, hanem fából építették és kézzel festették.

19 autó tartozik hozzá, a mezőnyben olyan korabeli versenygépek vannak, mint a Ferrari 512 és a Lola T70, továbbá Porsche 917-ből van a Gulf és a Martini festésével, és még a film forgatásához használt kamerás Ford GT40-et is megtalálod.

A működő fényszórókkal és hátsó lámpákkal ellátott Porsche 917-es, aminek karosszériáját távirányítással is fel lehet nyitni, az utóbbi tíz évet egy tulajdonosnál töltötte. A detroiti Slot Mods által épített pálya pedig eladó, a Bring a trailer oldalán lehet licitálni rá, ahol épp 87 ezer dollárnál tart a licit, ez egy elég jó autó árának, 30 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

Igazi zajokkal még hangulatosabb a távirányítós autóversenypálya

Ralin felvett hangokat vágtak a száguldó kisautó alá.

Versenypályává díszítette fel a karácsonyfáját

Ha nincs ötleted a dekorációra, elő a játékautókkal!

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában