Jövőre érkezik a Cayman felújított változata és az M5-gyilkos Jaguar XFR-S, itt vannak az első hivatalos képek.

A szereposztó díványról éppen csak legördült színésznők körében komoly hagyománya van a villantásnak, Tara Reid kisasszony például sokat tudna róla mesélni, hogyan alázzuk szénné magunkat örökre egy kivillanó mellbimbóval. Szerencsére villantani nem csak bukott színésznők szoktak, hanem például az autógyárak is.

A Porsche és a Jaguar stílusosan éppen Los Angelesben, a kivillanó bájak őshazájában mutatta be az első képeket új sportkocsijáról, amelyekről empirikus vizsgálatok alapján annyit már most megállapíthatunk, hogy Reid kisasszony idomainál sokkal kellemesebb látványt nyújtanak.

Friss kis-Porsche

A Porsche egyik legnépszerűbb márkáját, a Caymant finomhangolta a Los Angeles-i Autószalonra, ami alacsonyabb, hosszabb és gyorsabb lett elődjénél. A kiállítás első napján bemutatott autó karosszériája nagyrészt alumíniumból készült, így 30 kilogrammal könnyebb az előző szériánál, az apró változtatások, mint például az első hűtőrács egyedi kialakítása vagy a tető vonalának finomabb íve miatt az új kocsi ránézésre is tetszetősebb lett.

Ráadásul gyorsabb is: a 2,7 literes, 275 lóerős változat 5,4, a 3,4 literes és 325 lóerős Cayman S pedig kereken öt másodperc alatt gyorsul százra. Az új Cayman jövő tavasszal kerül piacra, az ára 39 694 fontról, azaz nagyjából 14 millió forintról indul.

Jag az M5 ellen

A Jaguar bevallottan a BMW M5 trónfosztására készül az XFR-S-el, amit szintén az expó első napján mutattak be a nagyérdeműnek. A márka leggyorsabb és legerősebb szedánjában ötliteres V8-as erőforrás adja a kraftot, impozáns, 550 lóerős teljesítményével az új kocsi negyven lóerővel lett erősebb a korábbi XFR-nél.

Az autónak érezhetően nem a Rákóczi úti vagányok az elsődleges célcsoportja: 4,4-es gyorsulásával és 300 kilométer/h végsebességével előbb kenődsz rá a Keleti pályaudvar díszes homlokzatára, mint hogy rálépnél a gázra az Astorián. Az értékesítés megkezdéséig még van egy kis idő, az igazi sebességélményért 79 995 fontot (nagyjából 28 millió forintot) kell összegereblyézni jövő májusig.

Tovább:
Férfias karácsonyi mellékletünkhöz
Az autórovat újdonságaihoz
Tíz sportautó apukáknak

És ezt olvastad már?
A Nürburgring aszfaltjából készítettek karórát