Az Egger-Lohner C.2 Phaeton vagy ismertebb nevén Porsche P1 az egyik legelső regisztrált autó volt az Osztrák-Magyar Monarchiában, amit az akkor alig 23 éves géniusz, Ferdinand Porsche a saját kezével épített meg. A három lóerős motor és a nyolcvan kilométeres hatótáv nem éppen lenyűgöző teljesítmény, de a Porsche P1 sem mai darab. 112 év után kotorták elő a garázsból.

Az 1899-ben épített villanyautó Ferdinand Porsche legelső kocsija volt, amely a maga korában egészen kiemelkedő teljesítményre volt képes: az 1899-es berlini autókiállításon rendezett versenyen a tervezője által vezetett autó tizennyolc perccel nyomta le a teljes mezőnyt.

A kocsi alapján hamarosan elkészült az első sorozatgyártott Porsche is, azaz a híres Lohner-Porsche, amelynek már közvetlenül a kerekeibe építették az elektromos motort. A prototípusnak aztán 1902-ben nyoma veszett, és 112 évig egy elhagyott raktárban porosodott, mire valaki végre rátalált, és ha nem is szépen, de felújították.

Mivel a karosszéria nagy része már hiányzott, így – feltehetőleg a történelmi hűség kedvéért – műanyagból építettek neki új burkolatot (így meg lehet különböztetni az eredeti és az utólag hozzáépített részeket), az elkészült autót pedig a Porsche stuttgarti múzeumában állították ki, ahol február 1-én és 2-án akár ingyen is megnézhetjük a páratlan autótörténelmi ereklyét.

És ezt olvastad már?
Verstappen és a Red Bull-csapatfőnök is nekiment az F1-nek és az FIA-nak