Ha választani kellene, hogy mivel vinnénk el két láda aranyrudat az egyik pontból a másikba, akkor mi sem tudnánk jobb megoldást a Panamera Turbónál. London egyik patinás aranykereskedője bízta meg a Porschét a feladattal.

Az 1967-ben alapított Baird & Co mára London elismert aranykereskedője, és időnként szükségük van egy gyors és biztonságos fuvarra, hogy az aranyrudakat készítő műhelyből a belvárosi bemutatótermükbe vigyék a tömböket. Most egy nagyobb szállítmányról volt szó, ezért nem a szokásos utat választották.

10 millió font, azaz több mint 3,5 milliárd forint az értéke annak a 24 darab aranyrúdnak, amit be kellett vinni a londoni belvárosba.

A szállítmány nem túl nagy, hiszen az egyenként 12,5 kilogrammos tömböket speciális faládában szállítják, amiből 60 kilogrammot nyom egy. De a szállító autónak nemcsak biztonságosnak, hanem gyorsnak és emellett még tágasnak is kell lennie, hogy elférjen benne a sofőrön kívül a rádiós kapcsolattartó és a biztonsági személyzet.

Az új Panamera Turbo Sport Turismo éppen ideális erre a célra, hiszen a csomagterében elfér két láda, az 550 lóerős motorjával pedig gyors is tud lenni, ha éppen arra van szükség. A konvoj útvonalát előre megtervezték, felvezető autó, motoros rendőrök és helikopter is kísérte a kicsivel több, mint 19 kilométeres utat. Lettünk volna a sofőrök helyében.

És ezt olvastad már?
Jenson Button eladja ezt a menő Ford Broncót