Nem mintha szüksége lett volna rá, hogy szélesebb legyen a Panamera, de a TechArt úgy építette át a Porsche limuzinját, hogy attól még brutálisabb megjelenésű lett. Most pedig a Sport Turismo nevű kombiból is igazi bestiát faragtak.

5,05 méteres hosszával és 1,94 méteres szélességével a Panamera Sport Turismo nem az a típus, amire azt mondanánk, hogy jobb lenne, ha még szélesebb lenne. De a TechArt meglépte, amire gondolni sem mertünk, és alaposan kiszélesítette a Porsche kombiját. Az egy éve bemutatott limuzin mintájára készültek el a Sport Turismo sárvédői is, amelyek még nyolc centit szélesítenek az autón, ezzel pedig el is felejthetjük a hagyományos parkolóhelyeket.

A Grand GT Supreme névre keresztelt változat ebben a sötétzöld fényezésben még fenségesebben mutat, és a szélesítés sem tette tönkre az arányait, mi több, csak tovább javított rajtuk, amihez a 22 colos kerekek is hozzájárulnak. A szivarszoba-hangulatú belsőben még több mindent bőr borít, mint az eredetiben, és a motor sem maradt érintetlen.

A Panamera Turbo eredetileg 550 lóerejéből 630-at csináltak, amivel 3,4 másodperc alatt gyorsul nulláról százra a kombi. Még meggyőzőbb adat, hogy álló helyzetből indulva 8,3 másodperc alatt megvan a kétszáz, amihez a széria Porschének még 12 másodpercre lenne szüksége. Genfben az idei autószalonon állítja ki az új Grand GT-t a TechArt.

És egyébként milyen vezetni a kombi Panamerát? Kipróbáltuk, olvasd el:

És ezt olvastad már?
A német hatóságok nem díjazták a 414 km/órával száguldó Bugattit