Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Porsche-traktorral döntöttek új rekordot a Nürburgringen, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy másik Porsche is kellett hozzá. A Junior 108 ugyanis csak a szállítmány volt azon a Moetefindt tréleren, amit egy Panamera kombival húztak körbe rekordidő alatt.

Még egy rekord dőlt meg a héten a Nürburgringen, de most nem a megszokott kategóriák egyikében. Porschéből kettő is kellett hozzá: egy Junior 108 traktor utazott egy tréleren, amit az új Panamera Turbo Sport Turismóval húztak. Az 550 lóerős sportkombi volánjánál pedig olyan pilóta ült, aki jól ismeri a Nordschleifét, Patrick Simon már 24 órás versenyt is nyert itt.

Most azonban nem a Panamera volt a lényeg, hanem a pótkocsi, amit a Moetefindt szállított. A cég különleges vontatmányokra specializálódott, versenyautók és veteránok szállítására való trélereket gyártanak, a pótosokat ezért légrugóval is felszerelik. Annak ellenére, hogy így is csak 120 km/órás sebességet ajánlanak vele, a gyors körön 180-nal is száguldott a szerelvény.

12 perc 6 másodperc alatt ért körbe a Nürburgringen a Porsche-vontatmány, ami 104 km/órás átlagsebességet jelent, és alighanem új rekordnak számít a pótkocsisok között. Ha valaki, akkor a lakókocsik iránt különösen vonzódó Jeremy Clarksonék talán meg is próbálják majd felülmúlni ezt a rekordot.

Már mi is vezettük a kombi Panamerát, olvasd el, milyen volt:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.