A Porsche legújabb tanulmányautója a virtuális világnak készült, de egy példányban a valóságban is megépítették a Vision Gran Turismót, ami fantasztikusan néz ki.

Nem a Porsche az első, amely saját szuperautót fejlesztett a Playstation egyik legnépszerűbb játékához, és a stuttgarti gyártó itt sem ismert kompromisszumot. A Vision Gran Turismo egy olyan tanulmányautó lett, ami akár holnap gyártásba kerülhetne, és ezzel tökéletesen illene is a Porsche jelenlegi kínálatának csúcsára.

A Porsche korábbi szuperautói és a Le Mans-i versenyautói is ihlették a Vision Gran Turismót,

amelyen az új 911-es és a Taycan stíluselemeit is megtaláljuk. A hátsó lámpája éppen olyan fénycsík, mint ezeken a modelleken, és a műszerfal is a régi receptet viszi tovább futurisztikus formában, egy átlátszó hajlított panelre vetítve.

A Vision Gran Turismo paraméterei akkor is elképesztők, ha tudjuk, hogy csak virtuális szuperautóról van szó.

A teljesen elektromos hajtása 1300 lóerőre képes, amivel a Porsche 2,1 másodperc alatt gyorsul százra, és 5,4 másodperc alatt éri el a kétszázat. A végsebessége 350 km/óra, és a 87 kilowattórás akkujáról akár 500 kilométert is megtehet, igaz, nem versenytempóban.

A dizájn a Porsche tervezőjeként dolgozó Varga Péter felügyelete alatt született, és jövőre akár te is vezetheted az elektromos szuperautót.

A Vision Gran Turismo ugyanis a Gran Turismo 7-ben jelenik meg, ami március 4-től lesz elérhető Playtation 4-re és Playstation 5-re.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
1000 lóerős elektromos Caymant mutatott be a Porsche