Kimi Räikkönen úgy gondolja, hogy Nico Rosbergnek nem kéne változtatnia a stratégiáján a hétvégi Formula 1 címmérkőzésen, az Abu-dzabi Nagydíjon.

Rosberg sokat köszönhet az "egyszerre csak egy versenyt" mentalitásának, ugyanis 2016-ban ez végig jó szolgálatot tett neki és bejuttatta az évadzáró versenyre. Tisztában van vele, hogy a dobogós helyezés elég, hogy megszerezze a friss Forma-1 címét, nem számít, hogy a Mercedes csapattársa, Lewis Hamilton hol végez.

Räikkonen azt mondja, hogy Rosbergnek nincs oka, arra hogy változtasson stratégiáján Abu-dzabiban és úgy gondolja Rosberg és Hamilton, egyaránt érdemes lenne a világbajnoki címre.

"Nem gondolom, hogy értelme lenne megszokottól eltérően csinálni bármit is" mondta Räikkönen. "Attól kezdve, hogy belépsz a versenybe, folyamatosan próbálod a maximumot nyújtani. Nyilván nem tudom mi fog történni vasárnap, majd meglátjuk hétvégén. Senki nem tudja, hogy mi fog történni, de bárki is nyer, megérdemli."

Egy hasonló erőegyensúlyú forgatókönyv esetében, 2007-ben, Räikkönen sikeresen behozta 17 pontos lemaradását az utolsó két körben és megkaparintotta a világbajnoki címet egyetlen pont fölénnyel Hamilton ellen.

Visszaemlékezve a 2007-es győzelmére, a finn azt mondta.

"Amikor én voltam ebben a helyzetben, nem volt mit veszítenem, így mindent ugyanúgy csináltam, mint a többi versenyen. Az egyetlen esélyünk az volt, hogy megpróbáltunk nyerni és figyeltük hogyan teljesítenek a többiek.

"Elég jól teljesítettünk a hétvégén és voltak még jó pillanataink az évben, amik segítettek eljutni idáig. A csapat nagyon jó munkát végzett és nyilván a szerencse is a kezünkre játszott, így állt össze minden egy kerek egésszé."

És ezt olvastad már?
Hulk is elfogadná ezt a rendesen kipattintott Suprát