A színéről a Copperback nevet kapta ez az egyedi Ford Mustang, ami kétszer is megjárta a Ringbrothers műhelyét, mire ennyire elképesztően dögös lett.

1967-ben készült, és a huszadik századot gyári állapotú klasszikusként élte meg ez a Ford Mustang, ami elsőként 2007-ben került a Ringbrothers műhelyébe. A látványos alkotásairól ismert cégnél teljesen egyedi külsőt szabtak a Mustangra, ami szénszálas anyagból és alumíniumból készült elemeket is kapott.

A fényezése után Copperback névre keresztelték a Mustangot, amire 19 colos kerekek kerültek.

A Roush Performance által tuningolt motorja a 7 literes V8-as, ami 560 lóerős teljesítményre képes,

és ötfokozatú kézi váltón keresztül izzasztja a 305 milliméter széles hátsó kerekeket. A biztonságos vezetéshez a futóművet és a fékrendszert is átdolgozták.

Hét évvel később még egyszer visszakerült a Ringbrothers műhelyébe a Mustang Copperback, amikor a külsejéhez illő belsőt szabtak hozzá.

Szinte mindent barna és fekete bőrrel vontak be, az ülésekre négypontos biztonsági övet szereltek, a Momo kormánykerék és az alumínium váltókar szinte műalkotás. A billenőkapcsolók a Ford GT-ből kerültek át.

A Mustang Copperback úgy őrizte meg a klasszikus stílusát, hogy közben a legapróbb részletig modernizálták,

és ezt a kombinációt szívesen fogadnánk örökbe. De nem lenne olcsó, ugyanis a Bring a trailer oldalán lehet licitálni az autóra, és már a cikkünk írásakor 140 ezer dolláron állt az aukció, ami több mint 40 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Európában is kapható lesz az elektromos Fisker Ocean