Obendorfer Dávid eredetileg szabadidejében tervezte meg régi típusok retró stílusú modern megfelelőit, és a Citroën Type H-ból valóság is lett, a mai utód alapjára már rendelhető a furgon. Most pedig elkészült bájos lakóautó változatban is.

Odavagyunk Obendorfer Dávid munkáiért, a magyar dizájner retró stílusú autóinak tervei bejárták a világot, a legnagyobb figyelmet talán a Volkswagen T1 modern változata kapta, de szerintünk a BMW CS Vintage Concept lett a legmenőbb. Dávid legutóbbi munkája a nálunk leginkább büféautóként ismert Citroën HY stílusában készült.

A Type H érdekessége, hogy a megjelenése az 1946-ban bemutatott, és egészen 1981-ig gyártott Citroën HY formáját idézi, de a külön megvásárolható karosszériaelemekkel egy modern Jumper alakítható át vele. A furgonból Dávid többféle kivitelt is elképzelt, közte a büféautóval is, most ezek közül a terepjáró lakóautó prototípusát építették meg.

A terepgumival, plusz fényszórókkal és tetőcsomagtartóval is felszerelt WildCamp Concept stílusos módja a kempingezésnek, hiszen a belsejét éppen úgy alakították ki, mint a modern lakóautókét. Az utastér négyszemélyes, a hátsó ülések egyben az étkező székei is, a mosogató és a gáztűzhely mellett fürdőszoba és kétszemélyes ágy is elfért a fedélzeten.

Itt vannak a tervek:

És ezt olvastad már?
Jenson Button eladja ezt a menő Ford Broncót