Egy autó formáját megtervezni alapvetően nem nehéz, ezt a szocializmusban számos alkalommal bizonyították, de azért a patinás autógyártóktól, mint amilyen a BMW is, hajlamosak vagyunk kicsit többet várni – az elmúlt években többnyire hiába. Pedig a németeknek még eredeti ötletekre sem lenne szükségük, elég lenne visszanyúlniuk a '60-as évek BMW-ihez.

A retrós külső ugyanis nem csak a Ford Mustangnál vagy a Chevrolet Camarónál működik: David Obendorfer tanulmánya alapján a BMW-nek is nagyon jól állna, ha a '60-as évek klasszikus modelljeit, mint az E9 és 2000 CS kicsit leporolnák. A dizájner ráadásul nem is szakadt el annyira a valóságtól, hiszen a kocsit praktikusan a 6-os BMW alapjaira tervezte.

Nem akarjuk ellopni a HR-esek munkáját, de úgy érezzük, hogy a BMW tervezőirodájában itt lenne az ideje egy komolyabb vérfrissítésnek, mert miközben a hivatalos dizájnereik borzalmas egyterűeket terveznek (és hát valljuk be, a hatos BMW sem egy ördögien zseniális munka), Obendorfer koncepciója rövid idő alatt már a második olyan BMW amatőr tervezőtől, amelyet simán odaállíthatnának a klasszikusok mellé. Csak ahhoz, hogy odaállíthassák, előbb meg is kéne építeni.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.