Daniel Ricciardo szerint kevesebb szabály lehetne a Forma-1-ben, ha a pilóták jobban tisztelnék egymást versenyzés közben.

Számos szabályozás irányítja a vezetést, ami most a figyelem középpontjába került, mióta a FIA versenyigazgatója Charlie Whiting tisztázta, mi nem lenne megengedett a fékezések alatt.

Sebastian Vettel kapott büntetést egy olyan védekező megmozdulásért Ricciardo ellen a Mexikói Nagydíj alatt, ami miatt a Ferrari kérte az incidens felülvizsgálatát, de elutasították.
Amiért ez Ricciardóra lett kenve, a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko hiszi, hogy jobb lenne, ha nem lennének az előzésnek szabályai. Az ausztrál azt mondta, úgy érzi, hogy egy túlszabályozott területen van.

“Nem szerettem ebben a helyzetben lenni – mondta Ricciardo. – Úgy érzem, egy vagyok a srácok közül, legalább is egy, azon kevesek közül, akik nagyon szeretik a kemény versenyeket, meg mindent. Ezt mutatják a próbálkozások, amiket csinálok és mozdulatok, amiket teszek. Szóval az tök jó lenne, ha lenne valamilyen elemi tisztelet a pilóták felé. Ha nyitva hagytad az ajtót, és ő egyértelművé tette a szándékát, már nem tudod visszavonni a hibádat, de csak próbáld meg, és vágd agyon. Ha mind azt tudnánk mondani, hogy senki sem fogja megtenni ezt, akkor nem kellene, hogy ennyi szabály legyen. Versenyezni akarok. Nem akarok túl sok szabályt, úgyhogy ez ilyen. De nyilvánvalóan minél több szabály van leírva, annál több a tiltakozó. Nem gondolnám, hogy ez szokatlan volt Sebtől. Azt gondolom, ő egy kemény versenyző, de normal esetben fair. Nem hiszem, hogy újból megcsinálná, ha ugyanez lenne a forgatókönyv.”

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Japán ritkaság volt a sportos és megbízhatatlan Nissan

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés