A labdarúgás mellett már a Forma–1-ben is érdekelt Ryan Reynolds, ráadásul rögtön egy többszörös világbajnok istállónál.

Miután Ryan Reynolds és Rob McElhenney megvásárolták a walesi Wrexhamet, más sportág felé is kikacsintottak, ugyanis egy befektetőcsoport tagjaiként – egy 200 millió eurós, vagyis nagyjából 73 milliárd forintos befektetés révén – bevásárolták magukat a Forma–1-be.

A két amerikai színész-producer-komikus egészen pontosan a tavaly konstruktőri negyedik helyen végző francia Alpine-nál lettek 24%-os résztulajdonosok

– a Reanult-ból Alpine-ná váló francia istálló többségi tulajdonosa továbbra is a Renault marad.

A Renault 12-szeres konstruktőri világbajnoknak mondhatja magát az F1-ben: ötször a Williams (1992-1994, 1995, 1997), négyszer a Red Bull (2010-2013), egyszer a Benetton (1995) motorbeszállítójaként, míg kétszer a gyári csapatként értek fel a csúcsra (2005, 2006).

A befektetőcsoportot az Otro Capital, a RedBird Capital Partners és a Maximum Effort Investments alkotja, utóbbit irányítja Ryan Reynolds és Rob McElhenney, valamint hozzájuk csatlakozott még befektetőként Michael B. Jordan amerikai színész is. És a RedBird Capital Partners neve is ismerős lehet, ugyanis az angol Liverpoolban, az olasz AC Milanban és a francia Toulouse-ban is érdekeltek, valamint az amerikai Boston Red Sox baseballcsapatnak is a résztulajdonosai.

Az Alpine vezérigazgatója, Laurent Rossi ezzel kapcsolatban elmondta, hogy

„az Otro Capital, a RedBird Capital Partners és a Maximum Effort Investments a sportipar komoly tapasztalattal rendelkező nemzetközi szereplői, elismert szakértelmük erősíti a média- és marketingstratégiánkat, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszú távon támogassák sportteljesítményünket is”.

(Forrás: Alpine, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Hamiltont Verstappenről kérdezték, ennyire lemondóan ember nem nyilatkozott még

Nem idén lesz meg Lewis Hamilton nyolcadik világbajnoki címe.

A Red Bull eltiltotta Verstappent a vezetéstől

Nyilván nem a Forma–1-es autó vezetésétől.

Neymar miatt változtatnak szabályt a Forma–1-ben

A Spanyol Nagydíjon történt Neymar-incidens miatt.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Moszkvics ilyen nagy még nem volt, mint a legújabb

További cikkeink a témában