A címvédő hollandnak azért nem annyira fáj a dolog.

A Red Bull eltiltotta Max Verstappent a vezetéstől, de természetesen nem a Forma–1-es, és még csak nem is a közúti vezetéstől. Szimplán arról van szó, hogy az RB szeptember elején a Nürburgringen, pontosabban a 20 km-es Nordschleifén tart egy nagyszabású Forma–1-es bemutatót, amely során a csapattal négy világbajnoki címet nyerő Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo is meghajtja az osztrák istálló egy-egy autóját – a német a 2011-es RB7-et fogja a legendás pályára vinni, míg az ausztrál a 2012-es RB8-at. Ezen szeretett volna részt venni a címvédő holland is, ám a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko megtiltotta neki:

„Én is akartam menni, de Helmut nem engedte meg. Tudta, hogy a határon akarnék autózni, szívesen kipróbáltam volna. (...) Azt mondta, »nem, nem, nem, ezt nem csinálod!«”

Verstappen nem is erősködött tovább, mert nem akarta szükségtelen feszültséget és egy teljesen felesleges vitát gerjeszteni.

Valójában semmi extra dolog nincs ebben a tiltásban, a legtöbb sportoló szerződésében vannak kitételek, amely tiltanak bizonyos tevékenység végzését.

(Forrás: Planetf1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Nem akármilyen nagyágyút ültetne F1-es autójába az Audi

Az ügyvezető igazgató már nyíltan beszél a dologról.

Carlos Sainz egy nem alkuképes feltételhez kötötte a Ferraritól való eligazolást

Öt futam elég volt hozzá, hogy a teljes vérátömlesztés lehetőségén gondolkodjon el a francia istálló vezetősége – pilóta- és csapatfőnökcsere is lehet.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Te mit csinálnál, ha ütköznél az autópályán? Ők sétálgatni kezdtek

Leszedették az olasz trikolórt a Fiat Topolinóról, mert nem elég olasz

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés