A királykategóriában már nem lehet csak jó teljesítménnyel nyerni.

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn szerint a Forma-1 még mindig egy fantasztikus sportág, de a jelenlegi irányítással lehetetlen már a fair verseny a csapatok között.

A Sauberről mindenki tudja, hogy pénzügyi gondokkal küzdenek, és a Force Indiával karöltve megkérték az Európai Uniót, hogy vizsgálja meg az F1 vezetését és a pénzek elosztásának rendszerét. Az EU nem adott ki semmilyen információt a vizsgálattal kapcsolatosan, ami nagyon frusztrálja Kaltenbornt.

„Ez teljes mértékben kiábrándító, mert fantasztikus a sportágunk, ha ezt nem nézzük. Megpróbáltunk valamit a Force Indiával, hogy kicsit igazságosabbá tegyük, de nem történt sajnos semmi.”

„Mindenki tudja, hogy bizonyos csapatoknak vannak előnyeik, és ha esetleg nekik nem tetszene valami, az biztos, hogy rögtön meg lenne oldva.”

„Ez a verseny már rég nem igazságos. Ezek a bizonyos csapatok nemhogy sokkal több pénzt kapnak a vezetéstől, hanem még bele is szólhatnak a szabályokba. És sajnos ez lassan már elér egy olyan szintre, hogy az egymással való versenyünket is nagyban befolyásolja.”

„Amit mi szeretnénk az egyszerűen annyi, hogy igazságos legyen a sportág. Ha jó vagy, vagy ha rossz az a te dolgod, de ne ezen múljon már, hogy elnyomnak-e vagy se. Az olyan csapatok, mint mi meg a Force India mehet akármennyire jól, sosem fog olyan bevételt kapni.”

És ezt olvastad már?
Michael Schumacher is ezzel kezdte – a Ford visszatér a Formula–1-be
További cikkeink a témában