Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ez egy igazi osztrák történet: az osztrák származású Arnold Schwarzenegger Kitzbühelben mutatta be az osztrák Kreisel Electric legújabb munkáját, a tisztán elektromos hajtásúvá alakított, eredetileg grazi gyártású G-osztályt. Kalifornia útjait fogja róni vele.

Elsőként szerzett Hummert magának Arnold Schwarzenegger, de amióta a környezettudatos autózást propagáló Kalifornia kormányzója volt, nem járhat akármivel. Most mutatta meg a legújabb járművét, egy tisztán elektromos G-osztályt.

A prototípus az osztrák Kreisel Electric munkája, akik sok mindent elektromossá alakítottak már a gokarttól a 3-as BMW-n át a Porsche Panameráig. A G-osztályban eredetileg egy háromliteres dízel volt, ennek a helyére került a 490 lóerős elektromotor.

A villanyhajtás fürgébbé tette a belevaló terepjárót, ami így már 5,6 másodperc alatt gyorsul nulláról százra. A 80 kilowattórás akkumulátor ugyan 500 kilóval megdobta a G súlyát, de egy feltöltéssel 300 kilométert meg lehet tenni vele, ami már elég jól hangzik.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.