A brazil F1-legenda az interlagosi futam után „szólt” a brithez.

Lewis Hamilton pazar teljesítménnyel húzta be a São Pauló-i Nagydíjat, a hétszeres világbajnok pedig úgy ünnepelte meg sikerét, hogy magasba emelte a brazil zászlót, ezzel is tisztelegve gyerekkori idolja, Ayrton Senna emléke előtt.

A Senna-család pedig reagált is a kedves gesztusra, méghozzá különleges módon, ugyanis segítségül hívták a mesterséges intelligenciát, hogy a legjobb és a legnagyobb hatású Formula–1-es versenyzőnek tartott háromszoros világbajnok brazil pilóta üzenhessen Hamiltonnak:

„Úgy gondolom, hogy a legnehezebb pillanatokban és a frusztráló helyzetekben mutatkozik meg mindannyiunk ereje és jelleme, amiből erőt meríthetünk, hogy talpra álljunk. Nem számít az, hogy mi az álmod, teljes mértékben oda kell tenned magad érte. Ne feledd, hogy a megpróbáltatások során míg egyesek feladják, addig mások rekordokat állítanak fel. Az egyetlen motiváció, amivel táplálhatjuk ezt a szenvedélyt, ezt a vágyat, ezt az elszántságot, elsősorban az, hogy higgyünk abban, hogy győztesek lehetünk.”

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szöveg, amit Senna mond, még életében elhangzott tőle, a mesterséges intelligencia csak az arcképét reprodukálta, de ettől még kevésbe lesz libabőrös érzése az embernek.

Eközben...

(Forrás: Ayrton Senna, fotó: formula1.com, nyitókép: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Drámai időmérőn vezette Hamilton a pole-ba a Mercedest, Verstappen pedig a falba a Red Bullt