1929 óta szállít versenyüzemanyagot a Shell a Ferrarinak. A Formula–1-ben versenyző csapat mérnökei és pilótái is a Shell V-Power Racing üzemanyag mellett tették le a voksukat. Vajon mi áll döntésük hátterében, és milyen előnyökkel jár számunkra is, ha a versenypályán használt üzemanyaggal 99%-ban azonos Shell V-Power Racinget tankoljuk járműveinkbe?

Prémium minőség, magabiztos vezetési élmény, végtelen precizitás és a teljesítményhatárok kihasználása. Ez jellemzi a Shell V-Power Racing versenyüzemanyagot, amelyet 1998 óta az autósok is megvásárolhatnak a Shell töltőállomásokon. A közutakon vezetők is érezhetik a motor igazi erejét, hiszen a Shell V-Power Racing üzemanyagot a Shell csúcsteljesítményre tervezte a Ferrarival közösen.

Ez a Scuderia Ferrari által ajánlott egyetlen üzemanyag.

Közel százéves együttműködés köti össze a Shellt és a Ferrari csapatát. A kezdeti üzemanyag-beszállítástól hamar a közös termékfejlesztésig komolyodott a kapcsolat, és a Ferrari ma is a Formula–1 legsikeresebb csapata: 16 konstruktőri világbajnoki és 15 egyéni világbajnoki címmel büszkélkedhetnek.

A Formula–1-ben, technikai sportról lévén szó, megannyi tényezőtől függ az eredmény, a vezetői, szerelői és technikai teljesítmény közösen járulnak hozzá a győzelemhez. Mindennek a megfelelő helyen kell lennie a megfelelő időben és tökéletes precizitással, miután érzékeny műszerek sora foglal helyet a versenyautóban. Ahogyan a műszerek, úgy az üzemanyag összetétele is döntő fontosságú, ezért dolgozik együtt egyre szorosabb partnerségben a Shell és a Ferrari azon, hogy ütőképes üzemanyag kerüljön a világ egyik első osztályú versenyautójába, ami segít minél jobb eredményt elérni a pályán. A Shell V-Power Racing számokban jól mérhető, érdemi hatékonyságnövekedést okozott a versenyautókban, hozzájárulva a Scuderia Ferrari motor 25%-os köridő-javulásához¹.

 

Az intenzív termékfejlesztés során a Shell több mint ötven technikai dolgozója évente 21 ezer munkaóránál is több időt fordít arra, hogy elősegítse a csapat sikereit. Mérnökeik a pálya mellett az eredmények elemzésével töltik a versenyhétvégéket, majd az ott gyűjtött tapasztalatokat adaptálják az utcai autózás területére, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást tudják biztosítani minden sofőrnek. Ez a versenypályákon tökéletesített üzemanyag garantálja azt, hogy az autónk az utakon is versenyautónak érezze magát.

Érezd a teljesítményt!

Habár a mindennapokban nem a versenypályákat rójuk, a saját autónk esetében is érdemes mindent megtenni azért, hogy a motor a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa. A Shell V-Power Racing benzin összetétele 99%-ban megegyezik a Scuderia Ferrari által a versenypályán használt üzemanyaggal. A Shell V-Power Racinget úgy alkották meg, hogy magabiztosságot adjon vezetés közben. Magasabb oktánszámú üzemanyagként a hatékonyabb égés által a motor potenciális teljesítményének elérésében segíthet több erő és nagyobb hatékonyság biztosításával. A Shell V-Power Racing a legújabb generációs súrlódáscsökkentő molekulákat és erős tisztító összetevőt tartalmaz, amelyek segítenek visszaállítani a motor megfelelő teljesítményét. A súrlódáscsökkentő technológia a benzinben segíthet csökkenteni a motor alkatrészei között fellépő súrlódást, már az első tankolást követően². A tisztító technológia hozzájárulhat az üzemanyagból kinyerhető energia maximalizálásához és javíthatja a motor állapotát³.

Egy üzemanyag, amely a versenypályákon született meg és csúcsteljesítményre sarkall, de nemcsak a profik választása lehet, hanem megbízható társ is az utakon. Egy kis Formula–1-es életérzésért tankoljunk bátran Shell V-Power Racinget!

¹ A Power Unit köridő-javulást a Ferrari saját modellje, a Ferrari adatai és az F1 Power Unit dinamométer adatai alapján számították ki.

² A súrlódáscsökkentő molekulák segítenek a motor kritikus részeinek megfelelő működésében. A valós hatást és előnyöket több tényező befolyásolhatja, többek között a jármű típusa és állapota, a vezetési körülmények és a vezetési stílus.

³ A motorok állapotának javulását, illetve az energiaveszteség minimalizálását az üzemanyagellátó-rendszer létfontosságú alkatrészeiben, így a beömlőszelepben és/vagy az üzemanyagfecskendőkben fellelhető teljesítménykorlátozó lerakódások eltávolításával sikerül elérni. A valós hatást és előnyöket több tényező befolyásolhatja, többek között a jármű típusa és állapota, a vezetési körülmények és a vezetési stílus.

A cikk létrejöttét támogatta a Shell V-Power Racing.
Advertisement

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában