Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Talán még emlékszel rá, hogy a Volkswagen nagy feltűnést keltett, amikor egy Touareg V10 TDI-vel elhúzott egy 155 tonnás Boeing 747-est.

A rekordot már vagy egy évtizede állították be, és nem is maradt megdöntetlenül. 2013-ban egy Nissan Patrol mozdított meg egy 170 tonnás gépet, de most a németek visszahódították az elsőséget, méghozzá rögtön két Porschével.

A Cayenne S Diesel állt oda a párizsi reptér egyik hangárja elé, teljesen szériaállapotban, csak egy speciális vonóhorgot építettek rá. 4 literes V8-as motorja 385 lóerős, és ami ebben a helyzetben ennél is fontosabb, 850 Nm nyomaték leadására képes, így képes volt megmozdítani a 73 méter hosszú, 285 tonnás Airbus A380-at, alaposan megdöntve a Nissan rekordját.

A feladatot pedig nemcsak a dízel, hanem egy szerényebb nyomatékú, de még mindig bivalyerős Cayenne Turbo S-sel is megismételték. A 4,8 literes, biturbó V8-as motorja 570 lóerőre képes és 800 Nm nyomatékot ad le, ezzel pedig azon kívül, hogy a dízelhez hasonlóan elhúzta a repülőgépet, még a Nürburgringen is tartja a leggyorsabb SUV rekordját.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.