Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A kupéterepjárók kategóriáját a prémiummárkák hozták divatba, de most egy olyan gyártó is érkezik közéjük, amire egyáltalán nem számítottál volna. A Škoda egyelőre csak tanulmányként mutatta be a Vision E-t, de a képességei így is figyelemreméltók.

Lehet, hogy nem szimpatikus a szemedben a kupéterepjárók kategóriája, de erről nem az autók, hanem inkább a tulajdonosaik tehetnek. Máris megváltozik a véleményed akkor, ha meglátod egy olyan célszerű és őszinte márka típusát is, mint amilyen a Škoda. A csehek Vision E néven lepleztek le egy szabadidő-autót, amihez foghatót eddig csak a BMW és a Mercedes-Benz gyártott.

4,69 méteres hosszával a Vision E körülbelül akkora, mint egy Kodiaq, de lejtős tetejével sokkal sportosabbnak néz ki nála. Gyors is, de nem úgy, mint ahogyan gondolnád, hiszen előre és hátra is egy elektromotor került, összesen 306 lóerős teljesítménnyel. Az akkumulátor méretét nem árulták el, de azt igen, hogy az 500 kilométeres hatótávolság elérése a cél.

Most pedig nemcsak számítógépes grafikán, hanem igazi fényképeken is láthatod, hogyan néz ki a Škoda jövőautója. A látványos fényű lámpák, a rafináltan megvilágított utastér a négy különálló üléssel és a színes képernyőkkel teli műszerfal csak éppen annyira futurisztikus, hogy már bele tudd képzelni a gyártásba kerülő modellt.

Még egy kicsit várni kell az első elektromos Škodára, de a csehek már határozott tervekkel rendelkeznek arról, hogy mikor akarják bevezetni: amikor kompromisszum nélkül is használható autóval tudnak előállni. 2025-re már öt elektromos hajtású modell lesz a kínálatukban, és az eladások negyedét adják majd a konnektorról tölthető autók.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.